Nyheter

Nyheter

 

NK Croatia - Löberöds IF |3-2|

 

Efter att gått obesegrade sina 5 senaste matcher, där man vunnit 5 och spelat 1 oavgjord, var de dags att möta Löberöds IF på hemmaplan.

Första halvleken bjöd inte på bra fotboll men man såg tydligt att Croatia var de bättre laget, Croatia skapade fler chanser fast lyckades inte med att göra mål, Löberöd kom upp på en hörna och lyckades göra mål på sin enda chans.

Croatia kom ut i den andra halvleken fast beslutna på att vända på matchen, och redan 1 minut in i den andra halvleken lyckades man få in kvitteringen, och 20 minuter efter hade man lyckats vända matchen och leda med 3-1. Croatia bjöd på ett reduceringsmål i slutet av matchen, men höll undan till slutresultatet, 3-2.

 

Målskyttar: Said Mekahal, Joze Barbir, Edvin Kanlic.

 

Askeröds IF - NK Croatia |2-1|

 

Inför matchen mot Askeröds IF så hade Croatia flera spelare som ej var tillgängliga för spel, pga avstängning och jobb. Man kom till matchen med 12 tillgängliga spelare.

I den första halvleken bjuds de inte på någon bra fotboll, och Askeröds IF lyckas göra 2 mål och gå in till halvtidsvilan med en stabil 2-0 ledning.

Efter pausen så kommer Croatia, som så många gånger förut den här säsongen, ut som ett helt nytt lag och spelar en bra fotboll. Man skapar farliga chanser och lyckas göra ett mål men närmre än så kommer man inte och slutresultatet är 2-1 till hemmalaget.

 

Målskyttar: Sebastian Ascencio Dahl

 

VM för kroatiska klubblag, utanför Kroatien!

 

I Zagreb anordnas det 3. VM för klubblag, grundade av kroater utanför Kroatien.

Tävlingen som samlar kroatisk diaspora hålls den 28-e juni 2015 till den 4-e juli 2015. Åtta lag delade i två grupper deltar, där Croatia Canberra och Croatia Toronto är gruppettor , samma två lag som spelade final i två tidigare VM, där laget från Kanada vann båda gånger. Övriga deltagare är : NK Croatia Villefranche (Frankrike), landslaget för kroatiska minoriteten i Vojvodina (Serbien) Sydney United 58 FC (Australien), NK Croatia Stutgart(Tyskland), NK Pajde Mohlin (Sweiz) och NK CROATIA MALMÖ (Sverige)" .

 

Said Mekahal utsedd till ny tränare!

 

Vi har letat efter ny tränare och fick inse att han redan fanns bland oss. Gammal i klubben, med tränarerfarenhet, pedagog till yrke, ledaregenskaper, tackade ja med orden "Croatia är en klubb jag älskar och detta är en ära". Styrelsen kommentar - "Vi tror detta är vad som behövdes för att vända trenden och ger Said vårt fulla förtroende!"

Malmö Mästerskapen 2014/15

I första matchem besegrades Lilla Torg FF med 2:1

2-a MM matchen i gruppen spelas:

NK Croatia- Eriksfält FF

 

plats - Sorgefri IP

 

datum: 2015-02-06

 

tid: kl 19:00

 

resultat: förlust 4-6

 

3-e MM matchen i gruppen spelas:

IFK Klagshamn - NK Croatia

 

plats: Malmö Stadion, plan 10

 

datum: 2015-02-14

 

tid: kl 14:00

 

resultat: 3-3

4-e MM matchen i gruppen är planerad:

 

NK Croatia- AIF Barrikaden

 

plats - Sorgefri IP

 

tid: 2015-02-20 kl 19:00

 

resultat: 1-2

Linero IF - NK Croatia

Sista matchen för säsongen där fjärde platsen kunde säkras, matchen börjar på bästa möjliga sätt då Croatia tar ledningen genom en nick av Davor Dodik. Efter målet tappar Croatia sitt spel och spelar väldigt oorganiserat. Man skapar ändå många chanser men skärpan finns inte i avsluten denna varma eftermiddag.

Andra halvlek ser ut som den första och de är ingen bra fotboll som spelas på Lineros IP, Linero har lite mer av spelet då Croatias spelare tappat ännu mer och i den 76 matchminuten lyckas Linero få til en kvittering.

Matchresultatet 1-1 står sig ända till slutet och i och med detta resultat lyckas NK Croatia sluta på en fjärdeplats i tabellen.

 

NK Croatia - Hallands Nations FF

I den sista hemmamatchen för säsongen 2014 på Sorgenfris IP slutade med en stabil 6-3 vinst för seniorerna.

Croatia tog ledningen med 1-0 redan efter 10 min spel efter ett fint anfall. I den 27 min lyckas Hallands Nations FF kvittera och resultatet 1-1 stod sig till halvtidsvilan.

10 min in i den andra halvleken får Hallands Nation en spelare utvisad, och i och med detta så lyckas NK Croatia etablera stor kontroll på matchen. Matchen slutar 6-3 och Croatia lyckas vinna sista hemmamatchen för säsongen på ett tryggt och imponerade sett.

 

Målskyttar för dagen: Rocco Tadic 2, Henry Safi 2, Självmål 1 och Filip Bozevski 1.

Södra Sandby IF - NK Croatia

Efter 4 raka hemmamatcher var det dags för en match på bortaplan och naturgräs.

Redan från början så kunde man se att de var en stor nivåskillnad mellan lagen , då Croatia fullständigt dominerade matchen igenom.

0-1 kom redan efter 15 minuters spel, från straffpunkten genom Rocco Tadic. Innan halvtidsvilan hann Tonci Bubalo med att skruva in en hörna direkt i mål, och 0-2 stod sig till halvtidsvilan. I den andra halvleken utökade Croatia dirket sin ledning genom ett mål av Filip Bozevski. Södra Sandby lyckades reducera till 1-3 , men kort därefter utökade Croatia åter ledning till 1-4 genom ett mål av Robert Alilovic.

I den 72 minuten var det dags för ännu ett mål denna gången på frispark slagen av Joze Barbir. I en match som kunde slutat med en tvåssiffrig seger för NK Croatia blev slutresultatet till sist 2-5. Målskyttar för dagen var: Rocco Tadic 1, Tonci Bubalo 1, Filip Bozevski 1, Robert Alilovic 1 och Joze Barbir 1.

 

NK Croatia - Uppåkra IF

I näst sista hemmamatchen för säsongen lyckades NK Croatia med att plocka hem 3 nya poäng och säkra sin placering i divison 5 nästa år , som var målet för denna säsong.

Croatia etablarade ett matchövertag redan från start och dikterade tempot i matchen, första halvleken slutar 0-0 men NK Croatia kunde lika gärna ha lett med ett par bollar innnan halvtidsvilan.

Andra halvleken börjar på samma sett som första och det är bara en tidsfråga innan NK Croatia får in en boll bakom Uppåkra IF-s målvakt.

Efter en kvart in i den andra halvleken tilldöms Croatia en straff efter att Said Mekahal blivit fälld i straffområdet, kapten Joze Barbir kliver fram och slår straffen men målvakten lyckas rädda , på returen är Mekahal påtagligt framme och lyckas trycka in ledningsmnålet.

1-0 står sig fram tills Croatia bjuder in Uppåkra IF i matchen efter en målvaktstavla, till resultatet 1-1.

NK Croatia ger sig inte utan lyckas få till ett avgörande mål genom Rocco Tadic i den 86 min, och matchen slutar 2-1. Målskyttar för dagen: Said Mekahal 1, Rocco Tadic 1.

 

NK Croatia - Lunds SK

Efter 2 raka hemmavinster var det dags för den tredje hemmamatchen irad mot ett lag från Lund, denna lördagseftermiddag stod Lunds SK för motståndet som är ett topp 3 lag i serien.

Matchen började på bästa tänkbara sätt för NK Croatia då Henry Safi gör 1-o redan efter 2 minuters spel. 12 minuter senare i den 14 matchminuten utökar Croatia ledningen efter ett vackert frisparksmål utav Miro Matic.

Kort efter 2-0 målet blir Miro skadad och tvingas utgå med en bruten armbåge, och med flera spelare avstängda och tunn trupp för dagen, lyckas Lunds SK arbeta sig in i matchen och vända till en matchen till deras favör och slutresultatet blir 2-4.

Vi önskar Miro en snabb återhämtning från föreningen.

 

NK Croatia - Lunds FF

Ännu en hemmamatch mot ett Lundalag resulterade i ännu en seger. Matchen började i ett högt tempo redan från start då Croatia gör 1-0 efter 3 minuters spel genom Miro Matic, efter 10 minuter spelade hade redan Lunds FF lyckats med att vända matchen till 1-2. Det resultatet stod sig till den 27 min då Croatias kapten Joze barbir gör ett vackert frisparksmål, 6 min senare i den 33 min lyckas Said Mekahal göra ett ännu snyggare mål då han lobbar målvakten utanför straffområdet, innan halvtidsvilan lyckas Miro göra ännu ett mål och halvtidsresultatet är 5-2 för NK Croatia.

I den andra halvleken gör Lunds FF ett reduceringsmål i den 56 min, men Croatia kontrollerar ändå spelet och stänger definitivt marchen i den 86 min genom mål av Rocco Tadic.

Nästa match är mot ännu ett lag från Lund denna gång står Lunds SK för motståndet, hemma på Sorgenfris IP den 06/09 kl 13.00.

NK Croatia - Lunds FF

Ännu en hemmamatch mot ett Lundalag resulterade i ännu en seger. Matchen började i ett högt tempo redan från start då Croatia gör 1-0 efter 3 minuters spel genom Miro Matic, efter 10 minuter spelade hade redan Lunds FF lyckats med att vända matchen till 1-2. Det resultatet stod sig till den 27 min då Croatias kapten Joze barbir gör ett vackert frisparksmål, 6 min senare i den 33 min lyckas Said Mekahal göra ett ännu snyggare mål då han lobbar målvakten utanför straffområdet, innan halvtidsvilan lyckas Miro göra ännu ett mål och halvtidsresultatet är 5-2 för NK Croatia.

I den andra halvleken gör Lunds FF ett reduceringsmål i den 56 min, men Croatia kontrollerar ändå spelet och stänger definitivt marchen i den 86 min genom mål av Rocco Tadic.

Nästa match är mot ännu ett lag från Lund denna gång står Lunds SK för motståndet, hemma på Sorgenfris IP den 06/09 kl 13.00.

NK Croatia - Lunds BOIS

Efter den snöpliga förlusten borta mot Liria IF var det återigen dags för hemmamatch, motståndet för dagen var Lunds BOIS. Redan från början var Croatia spelarna motiverade och halvtidsresultatet 1-0 borde kanske ha varit 2 eller 3-0. I den andra halvleken utökar NK Croatia sin ledningen med 2-0 innan Lunds BOIS lyckas reducera siffrorna till 2-1, men Croatia forsätter att kontrollera matchen och lyckas få in det viktiga 3-1 målet, vilket också blir slutresultatet. Målskyttar för dagen var: Rocco Tadic, 2 och Said Mekahal, 1.

Liria IF - NK Croatia

Matchen mellan Liria IF och NK Croatia slutade med en 5-2 förlust. Uppladdningen och vädret var långt ifrån ideala. Spelet stämde inte alls och detta var inte NK Croatias dag. Nu är de bara att stryka denna match från minnet och blicka mot nästa motståndare som är Lunds BOIS, på lördag den 23 augusti.

NK Croatia - Lilla Torg FF

Första mathen efter sommaruppehållet slutade med vinst 3-2 för NK Croatia. Croatia tog ledningen i den 14 minuten genom mål av nytillkomna Rocco Tadic, i den 37 match minuten utökade Croatia ledningen till 2-0 tack vare ett mål av Said Mekahal. Ställingen stod sig till paus vilan och när andra halvlek drog igång lyckas Lilla Torg först reducera till 2-1, för att sedan kvittera till 2-2 i den 77 minuten. Det kändes som att Croatia skulle kunna förlora matchen men i den 90 minuten avgör Edvin Kanlic matchen med ett solo mål.

NK Croatia - Trollenäs IF

Efter förlusten mot tabelljumbon Linero IF, var sista motståndet innan sommaruppehållet för NK Croatia, Trollenäs IF. Matchen slutade 1-1 och vilket innebar delad poäng för lagen.

NK Croatia - Linero IF

Efter 7 poäng inplockade i de senaste 3 matcherna, var många optimistika innan hemmamatchen mot tabelljumbon Linero IF, men spelet stämde inte och Linero lyckades vinna på Sorgenfris IP med 0-2. Inte mycket att ta med sig från matchen, nu gäller de att blicka fram mot sista matchen innan sommaruppehållet, den 22 juni hemma mot Trollenäs IF .

KSF Kosova IF - NK Croatia

Efter två starka vinster så var det dags för NK Croatia, att ta sig an tabellettan Kosova IF, de började bra och NK Croatia tog ledningen genom ett mål av Tonci Bubalo i den 37 minuten. Resultatet stod sig ända till den 83 minuten då Kosova lyckades kvittera och matchen slutade 1-1

Hallands Nation - NK Croatia

Ännu en viktig vinst för NK Croatia, denna gången stod Hallands Nation för motståndet och slutresultatet blev hela 1-6 till NK Croatia, som nu ligger på sjunde plats i serien. Målskyttar från matchen var: Filip Bosevski, Edvin Kanlic, Joakim Jakobsson, Davor Dodik x2 och Linus Nillson. För att se tränaren Darko Marasovic kommentarer efter matchen klicka här.

Nästa match är borta mot tabellettan KSF Kosova IF på Ellenborgens IP på onsdag 19.00.

NK Croatia - Södra Sandby

Vinst i senaste matchen hemma mot Södra Sandby med 3-2 målskyttar Tonci Bubalo 2, Joze Barbir 1. för att se tabelläget klicka här

 

NK Croatia - Lunds SK |0-2|

 

Croatia kom till matchen med mycket bra självförtroende efter att man vunnit 5 av 6 matcher sedan sommaruppehållet, motståndaren var de överlägsna serieledarna men frågan var om inte Croatia var i bättre slag.

Matchen börjar med att Croatia ligger rätt i defensiven och Lunds SK försöker hitta luckor, och efter 13 minuters spel bjuder Croatia på ett mål, efter ett misstag. Efter målet trycker Croatia upp laget mer och lyckas skapa några halvchanser men precis innan halvtidsvilan gör Lunds SK 0-2 efter ännu en bjudning av Croatias backlinje.

I den andra halvleken går Croatia upp i ännu högre press och spelar med 3 anfallare, man skapar också flera farligheter men bollen vill inte gå in och matchen slutar 0-2.

 

Bara GOIF - NK Croatia |0-2|

 

Alla Malmö lagen hade flyttat sin första match (som började 1 augusti) efter sommaruppehållet en vecka fram, de ville dock inte Bara göra.

Med flera spelare fortfarande ej tillgängliga lyckades man på något sätt få ihop en 14-mannatrupp till matchen.

Redan från start var Croatia spelarna hungrigare och betydligt mer aggresiva i sitt spel än hemmalaget. Croatia styrde matchbilden och skapade chanser, man lyckas också med att få in bollen in halvtidspaus genom Rocco Tadic.

Andra halvleken var ganska lik den första förutom att Bara lyckades komma in lite mer i matchen, men tack vare en väldigt stabil defensiv lyckas man hålla tät bakåt, och till sist får man in ännu en boll genom Flamour Sekiraca.

 

Målskyttar: Rocco Tadic, Flamour Sekiraca

 

 

NK Croatia - Uppåkra IF |2-1|

 

Då var de dags att summera den sista matchen innan sommaruppehållet och Zagreb avresan, den spelades mot gästande Uppåkra IF.

Croatia inledde matchen direkt med en aggresiv press och matchbilden skulle se ut så i princip resten av matchen, man hade en hög press och spelade en fin fotboll. Första målet för Croatia kom efter en trisstrasslad situation där Joze Barbir plötsligt blev fri och kunde trycka in 1-0.

I den andra halvleken kom 2-0 där Henry Safi avslutade kyligt på ett friläge, 3 min senare reducerade dock Uppåkra på sin enda chans i matchen, men mer än så blev de inte och Croatia gick segrande 2-1 i matchen som kunde lika gärna ha slutat 5-1 till NK Croatia.

 

NK Croatia - Lunds BOIS |0-1|

 

Efter att ha lyckats med att vinna sin första match på 6 matcher, trots dåligt spel och dessutom på bortaplan. Hoppades man att man kunde ändå på något sätt kunde påbörja en segersvit för klubben är i behov av varje poäng.

Matchen började bra för Croatias del och man lyckades få in några kombinationer högt upp i banan. Den första halvleken fortsatte på samma vis men i slutet började Lunds BOIS äga mer av matchbilden.

Den andra halvleken tappade Croatia taktpinnen och de var BOIS som styrde lite mer, men inget utav lagen skapade några riktiga farligheter. I slutet av match lyckas en BOIS anfallare smita förbi backlinjen men blir nerdragen i straffområdet och domaren blåser straff. Lunds BOIS lyckas förvalta straffen och matchen slutar 0-1.

Sista matchen innan uppehållet är hemma på söndag kl 15.00, hjärligt välkommna.

 

 

Genarps IF - NK Croatia |1-2|

 

Bortamatch i Genarp, Croatia kom till matchen med 5 raka förluster i bagaget så en vinst var väldigt viktig för lagets del.

Matchen börjar dock inte bra och Croatia skapar inga farligheter samtidigt som Genarp styr spelet. I den 25 matchminuten gör hemmalaget också 1-0 efter en fast situation, ett resultat som stod sig in till paus.

I den andra halvleken styr fortfarande Genarp spelet men Croatia har mycket spelare långt framme i banan så de är mycket farligare. Man lyckas också göra två mål inom loppet på 11 minuter genom Henry Safi och därmed vända matchen och ta med sig hem 3 viktiga poäng.

 

NK Croatia - Askeröds IF |1-3|

 

Efter fyra raka förluster i serien, så var hemmamatchen mot tabelltvåan Askeröds IF väldigt viktig.

Första halvleken började bra för Croatias del och man lyckas skapa några lägen men man lyckas inte med att göra mål. Bortalaget skapar inte många chanser men man lyckas göra mål väldigt sent in på den första halvleken efter en hörna.

Den andra halvleken börjar inte bra för Croatias del och i den 66 min tilldöms Askeröds en straff, efter att Croatias Flamour Sekiraca hindrat bollen från att gå in i mål med handen, vilket resulterade i straff och rött kort. Åskeröds IF lyckas göra mål på straffen och matchen står 0-2. Senare i matchen gör börtalaget 0-3 efter att Croatias Davor Dodik styrt in bollen i eget mål. Croatia får i ett tröstmål i islutet av matchen inslagen på straff av Rocco Tadic.

 

 

Löberöds IF - NK Croatia |4-2|

 

Efter ett tränarbyte mitt under veckan och flera saknade spelare hade Croatia en tuff ppgift framför sig i form av Löberöds IF.

Croatia ändrade spelsystem till 4-4-2 och förde hela första halvleken med ett mycket bra spel. Man skapade chans på chans och gjorde 2 mål, men framförallt styrde man matchbilden.

Andra halvleken var som en annan match då Croatia försvann helt från matchen och orkade inte hålla emot Löberöds press. Löberöds If lyckades vända matchen genom att göra hela 4 mål i den andra halvleken.

Detta var Croatias 3 raka förlust och på tisdagen 26 maj väntar en tuff bortamatch i Lund mot serieledarna Lunds SK.

 

NK Croatia - Torna Hällestads IF |1-2|

 

Efter den snöpliga 3-1 förlusten veckan innan borta mot Lunds FF, var de dags för hemmamatch igen. Denna gången stod Torna Hällestad för motståndet.

Croatia inledde matchen avaktande och lät motståndaren ha bollinnehavet, de skapades inte många målchanser i den första halvleken men Torna Hällestads IF lycades göra ett mål och halvtidsresultatet var 0-1.

Den andra halvleken började bättre för Croatia som hade gjort ett dubbelbyte där både Edvin Kanlic och Joze Barbir kom in i matchen. Bytena visade ha sig en positiv effekt då Croatia styrde matchen. Men mitt under denna press då Croatia styr men inte lyckas skapa några riktigt farliga målchanser, smiter en Torna Hällestads anfallere igenom backlinjen och Croatias Alban Burrniku tvingas kapa spelaren och ta en utvising för laget. på den efterföljande frisparken precis utanför straffområdet, lyckas Torna Hällestads IF få in bolen efter ett dåligt försvarspel. I slutet av matchen lyckas NK Croatia få in en boll då Rocco Tadic troklar sig förbi några spelare i straffområdet, och lyckas få iväg ett avslut som Torna hällestads målvakt inte kan kontrollera och Flamour Sekiraca är påpastligt framme och trycker in reduceringen 1-2, närmare än så kom inte NK Croatia.

 

 

Lunds FF - NK Croatia |3-1|

 

Efter att ha tagit 4 poäng av 6 möjliga de senaste 2 matcherna, mot 2 på tippade topplag, var de dags att ta sig an Lunds FF som låg näst sist i tabellen innan matchen.

Under den första kvarten så var de Croatia som förde matchbilden och lyckades skapa några halvchanser, men i den 18 minuten så bjöds Lunds FF på en kontring efter ett bolltapp i mitten och de lyckades med att göra mål.

10 minuter senare så var de dags igen Lund fick till ännu en kontring och 2-0 var ett faktum.

Innan paus kom nästa kalldush för NK Croatia då Lunds FF lyckas göra 3-0 på ett distansskott.

Croatia kommer ut i den andra halvleken med en bra inställing och man lyckas skapa några farliga halvchanser, under samma veva blir både Croatias Rocco Tadic och Dardan Shaqiri nerdragna i straffområdet men domaren väljer att inte blåsa i pipan.

Till sist lyckas Croatia få in ett reduceringsmål genom Flamour Sekiraca.

 

NK Croatia - Liria IF |3-0|

 

Efter att man fått med sig en poäng på bortaplan mot hitills obesegrade Skånekurds FF, så var de dags för ännu en obesegrad motståndare i form av Liria FF som låg på en andra plats innnan matchen.

I första halvleken var spelet ganska jämnt och de var ingen av lagen som skapade några heta målchanser, men Croatia kändes farligare och spelade högre upp i banan.

Croatia fick en straff i den 10 minuten efter att Flamour Sekiraca blivit nerdragen i straffområdet, och tog ledningen efter att Rocco Tadic slagit straffen i mål.

Resultatet efter den första halvleken var 1-0 till Croatia. Den andra halvleken såg ut som den första och Liria lyckades aldrig ta sig igenom Croatias starka försvarsspel. Efter en vackert slagen frispark av Joze barbir i den 58 minuten utökade Croatia sin ledning til 2-0, och i sutet av matchen blev Croatias Dardan Shaqiri fälld i straffområdet och Joze Barbir fastställde slutresultatet 3-0.

 

Målskyttar: Rocco tadic 1, Joze Barbir 2.

 

Skånekurd FF - NK Croatia

|0-0|

 

Efter vinst i hemmapremiären mot Bara så var de dags att möta Skånekurd på bortaplan, som vunnit sina två första matcher och hade en målskillnad på 6 gjorda och 0 insläppta mål.

Första halvleken var jämn, hemmalaget styrde spelet men Croatia skapade de farligaste målchanserna. Den andra halvleken såg ut likadan som den första och efter att Croatias Henry Safi blivit utvisad, lyckades man med en man mindre hålla nollan matchen ut tack vare en stark defensiv.

NK Croatia - Bara Goif |1-0|

 

Hemmapremiären slutade men en 1-0 vinst, men de siffrorna borde ha varit större än så då Croatia dominerade tillställingen och skapade chans på chans.

Efter första halvleken så var resultatet 1-0 till Croatia efter ett snyggt chipmål av Said Mekahal. Drygt 15 minuter in i den andra halvleken blev Croatias Clement Agyekum utvisad efter sitt andra gula kort.

Även med en man mer lyckades inte Bara skapa några heta målchanser, och de de skapade hade Croatias målvakt Vinko Nizic full koll på.

Målskytt: Said Mekahal

Uppåkra IF - NK Croatia |5-1|

 

Första matchen i serien slutade med en förlust 1-5, de var en dag då inget stämde och de bara att blicka framåt mot nästa match, hemmapremiären där Bara står för motståndet. Målskytt: Said Mekahal

 

Serien drar igång!

 

Första motståndet är Uppåkra IF och matchen spelas på bortaplan.

Matchen spelas lördag den 11 april 2015.

 

Träningstider på Krocksbäck IP

 

A-lag: tisdag- och torsdagar, från 17.00 till 18.30

Fotbollskola: Fredagar 17.00 - 18.30