Om oss

Om oss

 

NK Croatia är en fotbollsklubb, men även en samlingspunkt för Malmö-kroaterna. Klubbens huvudverksamhet är fotboll. Förutom herrarnas senior fotbollslag har vi även en fotbollskola för barn mellan 6 och 10 år. I Klubbens lokaler samlas medlemmar kring fritidsaktiviteter som bordtennis, schack, biljard, samt kortspel. Eller bara för att sitta i kafeterian och umgås med goda vänner över en kopp kaffe. I NK Croatia tittar vi gemensamt på landslagets matcher, ordnar aktiviteter och fester med inslag av kroatiska traditioner.

De flesta av våra medlemmar har ursprung i Kroatien eller Bosnien och Hercegovina, men våra dörrar står öppna för alla medlemmar som vill ansluta sig till våra aktiviteter. Var och en av fotbollspelarna i NK Croatia känner lika stor samhörighet med klubben.

Styrelsen från 2014 har påbörjat arbete med ett projekt som har till syfte att skapa jämnare könsfördelning i klubben, och vi kommer med satsningar och aktiviteter för kvinnor och ungdomar redan denna höst och kommer att skriva mycket mer om detta projekt under ”Evenemang”.